Ukrainas slepenie dienesti ar Rietumvalstu atbalstu veic darbību pret Krieviju, izplatot tās jauniešu vidū narkotikas, ceturtdien paziņoja Krievijas Federālais narkotiku aprites kontroles dienests.

"Pēc mūsu datiem, Rietumu kūrētie Ukrainas specdienesti izmanto narkobiznesa kriminālās matricas, veic izplānotu pret Krieviju vērstu darbību, kuras mērķi ir mūsu jaunatnes narkotizācija, pretvalstisku un pretsabiedrisku noskaņojumu veidošana," sacīja šī federālā dienesta operatīvās izmeklēšanas departamenta vadītāja pirmais vietnieks Sergejs Mosaļovs.

Saskaņā ar viņa teikto "gaidāmās Valsts domes vēlēšanas var kļūt par šīs kriminālās aktivitātes katalizatoru".

Mosaļovs paziņoja, ka pašlaik Ukrainas ietekme uz narkosituāciju Krievijā ir viena no svarīgākajām līdztekus Afganistānas narkodraudiem.

"Ukraiņi stabili ieņem otro vietu pēc tadžikiem narkotiku noziegumu izdarīšanā Krievijā. Pagājušajā gadā Ukrainas pilsoņu skaits, kas aizturēti par narkotiku noietu, pieauga par 60%. Un to diktēja ne tikai un ne tik daudz superpeļņas perspektīvas, bet arī tas, kam Ukraina politiskā ziņā deva priekšroku," sacīja Federālā narkotiku aprites kontroles dienesta pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!