Ukrainas speciālisti, kas piedalīsies Irānā notikušās lidsabiedrības "Ukraine International Airlines" pasažieru reisa katastrofas izmeklēšanā, naktī no trešdienas uz ceturtdienu izlidojuši uz Irānu, ziņo Ukrainas mediji.

Ukraina piedalīsies katastrofas cēloņu izmeklēšanā, kā arī bojāgājušo Ukrainas pilsoņu identificēšanā un repatriācijā.

Ukrainas speciālisti komandā ietilpst pārstāvji no ārkārtas dienestiem, Aizsardzības ministrijas, Iekšlietu ministrijas, Ukrainas drošības dienesta, Nacionālās Drošības un aizsardzības padomes, Valsts aviācijas dienesta, Aviācijas incidentu izmeklēšanas biroja un lidsabiedrības, paziņoja Ukrainas prezidenta administrācijā.

Ziņots, ka 8. janvārī Irānā nogāzās Ukrainas lidsabiedrības "Ukraine International Airlines" pasažieru lidmašīna "Boeing 737" ar 176 cilvēkiem, kas visi gājuši bojā. Lidmašīna bija ceļā no Teherānas uz Kijevu un no radaru ekrāniem pazuda dažas minūtes pēc pacelšanās.

Uz klāja atradās 11 Ukrainas pilsoņi, no kuriem deviņi bija apkalpes locekļi. Tāpat ar reisu lidoja 82 Irānas pilsoņi, 63 Kanādas pilsoņi, 10 Zviedrijas pilsoņi, četri Afganistānas pilsoņi, trīs Vācijas un trīs Lielbritānijas pilsoņi.

Avārijas iemesli pagaidām nav zināmi. Irānas puse paziņoja, ka lidmašīna aizdegusies gaisā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!