Foto: AP/Scanpix/LETA

Ukrainas armija atbrīvojusi Donetskas apgabala Torskes ciemu, kas atrodas pa ceļam no nupat atgūtās Limanas uz Kreminnu, vēsta aģentūra UNIAN.

Par to paziņojis Ukrainas Bruņoto spēku austrumu grupējuma runasvīrs Serhijs Čerevatijs.

Viņš stāsta, ka no Limana aplenkumā nonākušajiem okupantu karavīriem daļa ir iznīcināta, daļa saņemta gūstā, bet daļai kolonnās un mazās grupās ir izdevies izkļūt.

"Tagad daļa no tiem cenšas izveidot aizsardzību pie Kreminnas. Attiecīgi mūsu vienības turpina darbu, jo viņu atlikumi ir mežos. Notiek situācijas stabilizācija, atlikušo okupantu izķeršana, atmīnēšana – teritorija ir ļoti stipri mīnēta," medijs citē Čerevatiju.

Savukārt pa ceļam uz Kreminnu Ukrainas vienības jau ir ieņēmušas Torskes ciemu, viņš papildina.

"Un ar artilērijas uguni grauj pretinieku, kurš cenšas nostiprināties Kreminnā un izveidot aizsardzību," skaidro runasvīrs.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis 1. oktobrī paziņoja, ka Limanā ir pacelts Ukrainas karogs, bet 2. oktobrī pavēstīja, ka pilsēta ir pilnībā atbrīvota no okupantiem.

Limanas zaudēšana ir smags trieciens Krievijai un ieguvums Ukrainai, jo paver ceļu turpmākai virzībai uz priekšu okupētajās teritorijās – uz Kreminnu un Severodonecku.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem. Okupantu zvērības masveidā sāka nākt gaismā pēc tam, kad ukraiņi viņus padzina no Kijivas apkārtnes, piemēram, Bučas.

Krievijas attieksmi pret ukraiņiem, tostarp nogalinot un veidojot filtrācijas nometnes, raksturo šis "fašisma manifests", ko publicēja Kremļa propagandas ziņu aģentūra "RIA Novosti".

Kopumā karš Ukrainā turpinās kopš 2014. gada, kad Krievija okupēja Krimas pussalu un aizsāka karu Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!