Aizvadītās diennakts laikā prokrieviskie kaujinieki 47 reizes mēģinājuši uzbrukt Ukrainas spēku pozīcijām, bet visi mēģinājumi ir novērsti, vēsta aģentūra UNIAN.

"Visi "krievu pasaules" fanātiķu mēģinājumi nodemonstrēt savu brutalitāti saņēma cienīgu pretsparu no Ukrainas karavīriem," teikts pretterorisma operācijas preses centra paziņojumā.

Kaujinieki nav pārtraukuši mēģinājumus ieņemt Doņeckas lidostu. "Mūsu "kiborgu" aktīvā aizsardzība piespiež ienaidnieku histēriski mesties uzbrukumā. Pielietot mīnmetēju un artilērijas uguni, reaktīvo artilēriju. Katrs tāds izgājiens saņem cienīgu bruņotu pretsparu," teikts paziņojumā.

Trīs uzbrukumus karavīri atsituši pie Nikišinas. "Ukrainas karavīri sagaidīja kaujiniekus ar uguni no visiem esošajiem stobriem un artilērijas atbalstu. Ienaidnieks bēga no kaujas lauka," uzsver preses centrā.

Savukārt Doņeckas apgabalā izgāzies kaujinieku un Krievijas karavīru mēģinājums izvirzīties uz Starohnativku, ziņo Militāri politisko pētījumu centra vadītājs Dmitrijs Timčuks. "Mēģinājumi beidzās ar izgāšanos. Pretinieka grupas savlaicīgi atklāja Ukrainas karavīri, tika dots uguns trieciens," raksta Timčuks.

13 reizes diennakts laikā fiksēti gadījumi, kad prokrieviskie kaujinieki apšaudījuši apdzīvotas vietas, norāda pretterorisma operācijas preses centrs. Četri civiliedzīvotāji apšaudēs ievainoti.

Kopumā kopš spēkā stājās pamiers, kaujinieki Ukrainas spēku pozīcijas apšaudījuši 3580 reizes, liecina Timčuka dati.

Krievijas atbalstīto un apbruņoto kaujinieku cīņas ar Ukrainas armiju valsts austrumos notiek kopš pavasara, kad aprīlī bruņotas bandas pārņēma valsts un drošības iestāžu ēkas, pasludinot Doņeckas un Luhanskas "tautas republikas".

Pirms tam martā Krievija anektēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu.

Vardarbību nav izdevies apturēt arī Minskā noslēgtajam pamieram, kurš stājas spēkā 5. septembrī.

Kijeva un Rietumi apsūdz Maskavu ieroču, tehnikas un kaujinieku nosūtīšanā uz Ukrainu, kā arī miera plāna nosacījumu neievērošanā. Tikmēr Kremlis savu saistību ar konfliktu turpina noliegt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!