Aizvadītajā diennaktī prokrieviskie kaujinieki turpinājuši apšaudīt Ukrainas karavīru pozīcijas pie Avdijivkas, Debaļceves un citās vietās. Ar reaktīvās artilērijas iekārtu "Grad" apšaudīti karavīri pie Tonenkes, atsaucoties uz pretterorisma operācijas preses centru, vēsta aģentūra UNIAN.

Pēc pretterorisma operācijas vienību reidiem no Smelojes apkārtnes atkāpušās kaujinieku un Krievijas karavīru vienības. "Diennakts laikā kaujinieki zaudējuši līdz 14 cilvēkiem, vienu tanku, vienu pašgājēja artilērijas iekārtu un vienu mīnmetēju," teikts paziņojumā.

Ukrainas spēki turpina kontrolēt situāciju Doņeckas lidostā un Mariupolē, uzsvērts ziņojumā.

Tajā pašā laikā pretterorisma operācijas spēki krīzes rajonu izolē ar blokposteņiem, atbalsta un novērošanas punktiem, ievērojot Minskas vienošanās nosacījumus, norāda preses centrs.

Vēstīts, ka pēdējo laiku sīvākās kaujas Ukrainā notiek ap Doņeckas lidostu. Pilsētā regulāri dzirdami artilērijas šāvieni, bet no lidostas puses, kuru aizsargā Ukrainas karavīri, paceļas dūmu mutuļi. Lidosta tiek vērtēta kā stratēģiski nozīmīgs objekts, kura nonākšana kaujinieku rokās sniegtu tiem ievērojamas priekšrocības.

Kauju dēļ cieš arī prokrievisko spēku kontrolētās Doņeckas iedzīvotāji. Ieskatu pilsētā un kara šausmās sniedz "Delfi" reportāža no Doņeckas. 

Kaujas nav izdevies apturēt pamieram, kas septembra sākumā noslēgts Minskā.

Krievijas atbalstīto un apbruņoto kaujinieku cīņas ar Ukrainas armiju valsts austrumos notiek kopš pavasara, kad aprīlī bruņotas bandas pārņēma valsts un drošības iestāžu ēkas, pasludinot Doņeckas un Luhanskas "tautas republikas".

Pirms tam martā Krievijas anektēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!