Foto: RIA Novosti/Scanpix

Ukrainas tiesa atlikusi uz 14.augustu bijušās premjerministres Jūlijas Timošenko tā dēvētās otrās lietas tiesas sēdi. Šīs lietas ietvaros ekspremjere apsūdzēta par izvairīšanos no nodokļu nomaksas.

Harkovas pilsētas Kijevas rajona "tiesa atlikusi lietas izskatīšanu, lai noskaidrotu iespējas par sēdes sarīkošanu videokonferences režīmā", apliecināja Timošenko vadītās partijas "Batkivščina" birojā.

Ar šādu lūgumu klajā bija nākusi apsūdzības puse.

Savukārt Timošenko advokāts Sergijs Vlasenko nolasīja ekspremjeres paziņojumu, kurā viņa atsakās no šāda sēdes formāta.

Pati Timošenko, kas sūdzas par neapmierinošu veselības stāvokli, tiesā šodien ieradusies nebija.

Sēde videokonferences režīmā viņai liegtu iespēju konfidenciāli sazināties ar savu aizstāvi sēdes laikā, teikts Timošenko paziņojumā.

Ja tiesa pieņems lēmumu par Timošenko piedalīšanos sēdē videokonferences režīmā bez viņas piekrišanas, viņa to uzskatīs kā tiesību uz aizstāvību pārkāpumu, kas ir garantētas Ukrainas un starptautiskajās tiesību normās, kā arī par pierādījumu tiesas neobjektivitātei.

Marta beigās tiesā nonāca vēl viena lieta pret Timošenko, kas jau tagad izcieš septiņu gadu cietumsodu par gāzes piegādes līgumiem, kas noslēgti ar Krieviju. Apsūdzības "otrajā lietā" skar laiku no 1995. līdz 1997.gadam, kad Timošenko bija uzņēmuma "Ukrainas vienotās energosistēmas" vadītāja.

Otrdienas tiesas sēdes laikā pie tiesas nama bija pulcējušies aptuveni 2000 aktīvistu - kā Timošenko atbalstītāji, tā pretinieki. Kaut arī pretējo nometņu starpā biji izvietots milicijas kordons, likumsargi nespēja novērst kautiņa izraisīšanos kareivīgāko aktīvistu starpā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!