Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ukrainā tiek veidota "Uzbrukuma gvarde" Krievijas okupēto teritoriju atbrīvošanai, un iestāties tajā pieteikušies jau vairāk nekā 20 000 cilvēku.

"Kopumā saņemti jau vairāk nekā 20 000 pieteikumu," telemaratona ēterā sacīja Ukrainas Nacionālās gvardes preses pārstāvis Ruslans Muzičuks.

Viņš teica, ka visvairāk – 14 000 – pieteikumu saņemti īpaši izveidotā interneta vietnē, kur pretendenti var aizpildīt anketu. Pieteikties var arī, ierodoties vienotajos valsts pakalpojumu centros vai rekrutēšanas punktos, vai arī zvanot pa īpašu tālruņa līniju.

Pēc pieteikumu izskatīšanas tiks atlasīti potenciāli piemērotie kandidāti, kuriem pārbaudīs fizisko sagatavotību, veiks psiholoģisko testēšanu un medicīnisko pārbaudi.

"Visi šie atlases posmi ir nepieciešami, jo mēs veidojam tieši triecienbrigādes. Tajās jānonāk kandidātiem ar augstu motivāciju, viņiem jāatbilst arī citām šādu apakšvienību veidošanas prasībām," sacīja Muzičuks.

Ukrainas Iekšlietu ministrija februāra sākumā paziņoja, ka sākusi veidot "Uzbrukuma gvardi", kurā būs astoņas triecienbrigādes. To uzdevums būs pastiprināt valsts Bruņotos spēkus un palīdzēt tiem atbrīvot Krievijas okupētās teritorijas.

Visvairāk "Uzbrukuma gvardē" tiek gaidīti tie, kuriem ir militārā dienesta pieredze vai kuri strādājuši iekšlietu struktūrās, taču aicināti pieteikties arī pretendenti bez šādas pieredzes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!