Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ukrainas Ārlietu ministrija 2. decembrī paziņojusi, ka Ukrainas diplomātiskās misijas visā Eiropā saņēma sūtījumus ar asiņainām "dzīvnieku acīm", informē medijs "Politico".

Piecas Ukrainas vēstniecības un trīs konsulāti saņēma "asiņainus" pasta sūtījumus, kuros bija dzīvnieku acis. Šādi sūtījumi tika piegādāti uz vēstniecībām Ungārijā, Nīderlandē, Polijā, Horvātijā un Itālijā. Tos saņēma arī ģenerālkonsulāti Itālijā un Polijā, kā arī konsulāts Čehijā.

"Paši iepakojumi bija piesātināti ar noteiktas krāsas šķidrumu, un tiem bija atbilstoša smarža. Mēs pētām šīs ziņas nozīmi," teikts Ukrainas Ārlietu ministrijas paziņojumā, raksta "Politico".

Tiek ziņots, ka demolēts ticis arī Ukrainas vēstnieka dzīvoklis Vatikānā un vēstniecība Kazahstānā saņēma viltus ziņojumu par izvietotu spridzekli.

Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba pret Ukrainas ārvalstu misijām vērstos sūtījumus un agresiju definēja kā "labi plānotu terora un iebiedēšanas kampaņu".

"Nespējot apturēt ukraiņu veiksmīgo darbu diplomātiskajā frontē, viņi cenšas mūs iebiedēt. Tomēr es uzreiz varu teikt, ka šie mēģinājumi ir bezjēdzīgi. Mēs turpināsim efektīvi strādāt, lai panāktu Ukrainas uzvaru", sacīja Kuleba.

Šobrīd gan visās Ukrainas vēstniecībās un konsulātos ir pastiprināti drošības pasākumi. Portāls "Delfi" iepriekš ziņoja, ka šajā nedēļā Ukrainas vēstniecība Madridē un ieroču ražošanas uzņēmums saņēma vēstuļbumbas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!