Foto: AFP/Scanpix

Kopš Donbasa pretterorisma operācijas sākuma nogalināts 1541, bet ievainoti 6226 karavīri, šodien ANO drošības sēdē Ņujorkā paziņojis Ukrainas vēstnieks ANO Jurijs Sergejevs, ziņo aģentūra UNIAN.

Kopš brīža, kad 15. februārī noslēgta Minskas vienošanās, kaujinieki veikuši vairāk kā 750 uzbrukumus, tā ziņojis Sergejevs.

Ukrainas vēstnieks ANO Sergejevs sacījis: "Līdz šim Ukrainas spēki zaudējuši 64 kareivjus un 341 guvis ievainojumus. Pēdējās dienās vien teroristi atklājuši uguni uz [Ukrainas] bruņotajiem spēkiem 58 reizes. Kopš pretterorisma operācijas sākuma pagājušajā gadā, mēs esam zaudējuši 1541 kareivi un 6226 kareivji tikuši ievainoti"

Vēstīts, ka Ukrainas austrumos, kur no pagājušā gada pavasara teritorijas Doņeckas un Luhankas apgabalos pārņēmuši Maskavas atbalstīti kaujinieki, notiek bruņota cīņa.

Kijeva un Rietumi Ukrainas konflikta laikā vairākkārt ir apsūdzējuši Maskavu ieroču un kaujinieku sūtīšanā uz Ukrainu. Par spīti virknei liecību, kas norāda uz Krievijas spēku un bruņojuma klātbūtni Ukrainas austrumos, Kremlis savu saistību ar karu noliedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!