Foto: Māris Morkāns

Ukrainā šobrīd norit ierastā dzīve ar ikdienas rūpēm par bērnu vešanu uz skolu vai došanos uz darbu, tomēr spriedze sabiedrībā ir ļoti jūtama, tā palielinās. Arī neziņa par nākotni ir liela, tā portālam "Delfi" stāsta Ukrainas tehnoloģiju žurnāliste Tatjana Šepela.

Viņa norādīja, ka militāra konflikta draudi šobrīd kļuvuši par galveno sarunu tematu sabiedrībā un masu medijos.

"Es neesmu politikas vai militārais eksperts, tāpēc man grūti pateikt, vai būs karš. Bet, kā Ukrainas iedzīvotājs, protams, es nemaz nevēlos karu. Jebkurā gadījumā mēs cīnīsimies un aizstāvēsim savu valsti," sacīja Šepela.

"Tagad tiekoties visi viens otram uzdod tikai vienu jautājumu: Vai esat sagatavojuši "krīzes somu". Nē, es neesmu, un jūs?". Tā Kijevas ikdienu šobrīd raksturoja žurnāliste. "Mēs strādājam, ejam uz skolu, sveicam viens otru svētā Valentīna dienā. Principā, viss it kā ir kā parasti, tomēr ziņas un viss notiekošais diemžēl vairo raizes. Tāpat reāli tanki pie valsts robežas arī," viņa turpināja.

Pēc žurnālistes domām, šobrīd Ukraina ir kā bandinieks lielākā spēlē. "Mēs tur neko nevaram vairs darīt. Bet šīs spēles sekas būs jāiznes tās iedzīvotājiem".

"Delfi" jau ziņoja, ka Krievija ir sakoncentrējusi pie Ukrainas robežām vairāk nekā 100 000 lielu karaspēku, raisot bažas par jaunu iebrukumu kaimiņvalstī.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins piedraudējis, ka gadījumā, ja Maskava nesaņems viņa pieprasītās "drošības garantijas", viņam nāksies īstenot "militāri tehniskus pasākumus".

Tikmēr ASV pirmdien pavēstīja, ka pārceļ vēstniecību Ukrainā no galvaspilsētas Kijevas uz Ļvivu, valsts rietumos, soli skaidrojot ar "dramatisku paātrinājumu" Krievijas bruņoto spēku koncentrācijā pie Ukrainas robežām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!