Foto: AFP/Scanpix/LETA

Ukrainas armija Doneckas apgabalā atbrīvojusi trīs ciematus, feisbukā pirmdien ziņo Ukrainas apvienoto spēku grupa. Savukārt Severodoneckā ukraiņi atspiesti no pilsētas centra, bet Kijivas apgabalā atrasts jauns okupantu zvērību upuru masu kaps.

"Atsevišķos virzienos Donbasā Ukrainas bruņotie spēki ne tikai aizstāvas, bet pamazām virzās arī uz priekšu. Tā nesen mūsu karavīri Doneckas apgabalā atbrīvoja trīs ciemus un frontes iecirkni pavirzīja 15 kilometrus [uz priekšu]," teikts paziņojumā.

Ukrainas armijas spēki atspiesti no Severodoneckas centra, kur tie jau vairākas nedēļas cīnās ar Krievijas karaspēka vienībām, pirmdien sociālajā tīklā "Facebook" paziņojusi Ukrainas armija.

"Ienaidnieks ar artilērijas atbalstu īstenoja uzbrukuma operācijas Severodoneckai, guva daļējus panākumus, atspieda mūsu vienības no pilsētas centra," paziņoja Ukrainas armija.

Luhanskas apgabala militārās administrācijas vadītājs Serhijs Haidajs paziņoja, ka ienaidnieks naktī Severodoneckā guvis daļējus panākumus.

Viņi "atspieda mūsu karavīrus no centra un turpina iznīcināt mūsu pilsētu", pavēstīja Haidajs.

Saskaņā ar viņa sacīto, Krievijas karaspēks kontrolē vairāk nekā 70% pilsētas.

Haidajs norādīja, ka Krievijas karaspēks smagi apšauda ķīmisko rūpnīcu "Azot", kur patvērušies 500 civiliedzīvotāji, tai skaitā 40 bērni.

"Mēs cenšamies vienoties par humāno koridoru" civiliedzīvotājiem, bet bez panākumiem, atklāja Haidajs, par to paziņojot vietnē "Telegram".

Haidajs iepriekš ziņoja, ka Krievijas karaspēks savelk pie Severodoneckas arvien vairāk militāro aprīkojumu, lai aplenktu pilsētu un tuvējo Lisičansku.

Viņš atklāja, ka Lisičanskā aizvadīto 24 stundu laikā apšaudē nogalināti trīs civiliedzīvotāji, tai skaitā sešus gadus vecs zēns.

Haidajs paziņoja, ka Ukrainas drošības dienesti atmaskojuši 50 nodevējus Lisičanskā, kuri sūtījuši informāciju Krievijas spēkiem.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis iepriekš paziņoja, ka ukraiņu aizstāvji Severodoneckā sīvi cīnās par katru pilsētas metru.

Savukārt Kijivas apgabala Bučas rajonā atklāts vēl viens civiliedzīvotāju masu kaps, pirmdien sociālajā tīklā "Facebook" paziņojis Kijivas apgabala policijas priekšnieks Andrijs Nebitovs.

Krievijas karavīri spīdzinājuši un ar šāvieniem galvā noslepkavojuši septiņus cilvēkus. Daudziem upuriem bija sasietas rokas un sašauti ceļgali, atklāja Nebitovs.

"Šis nošauto civiliedzīvotāju masu kaps šodien tika atklāts Krievijas Federācijas karavīru pozīcijās (..) Bučas rajonā," pavēstīja Nebitovs.

Ziņu aģentūras "Ukrinform" apkopotā informācija liecina, ka līdz 3. jūnijam Kijivas apgabalā atrasti 1314 krievu iebrucēju nogalināto vietējo iedzīvotāju līķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!