Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pēdējās diennakts laikā Ukrainas armija dienvidu karadarbības zonā iznīcinājusi 60 krievu tehnikas vienības un likvidējusi 70 iebrucējus, trešdien ziņo operatīvais štābs "Dienvidi".

Krievi divkārt veikuši gaisa uzlidojumus, kuru laikā ukraiņi, izmantojot pārnēsājamo zenītraķešu iekārtu, notriekuši vienu krievu helikopteru.

Savukārt ukraiņu aviācija devusi trīs triecienus ienaidnieka dzīvā spēka koncentrācijas vietām Hersonas apgabalā.

Veikti arī raķešu triecieni pretinieka vilciena sastāviem ar degvielu un kara tehnikas koncentrācijas rajoniem.

Iznīcināti arī divi krievu novērošanas un komandpunkti.

Kopumā diennakts laikā dienvidu karadarbības zonā krievi zaudējuši vienu helikopteru, vienu pašgājēju lielgabalu, vienu reaktīvo daudzstobru mīnmetēju "Grad", trīs haubices, 19 bruņutehnikas vienības, 33 automobiļus un četras specializētās inženiertehniskās iekārtas.

Iznīcinātas arī divas pretinieka munīcijas noliktavas.

Savukārt Melnajā jūrā ir Krievijas kara flotes kuģu grupējums ar 20 spārnotajām raķetēm, kas apdraud Ukrainu, paziņoja Ukrainas operatīvās pavēlniecības "Dienvidi" preses sekretārs Vladislavs Nazarovs.

"Ienaidnieka flotes kuģu grupējums Melnās jūras ziemeļrietumu daļā ir kārtējo reizi pārformatēts. Divi raķešu kuģi un zemūdene, kas aprīkoti ar 20 spārnotajām raķetēm, turpina radīt raķešu uzbrukuma no jūras draudus," paziņoja Nazarovs.

Viņš arī pateica, ka Melnās jūras akvatorijā atrodas viens liels Krievijas desanta kuģis, kas liecina par to, ka ienaidnieks saglabājis nodomus īstenot desanta operāciju.

Nazarovs aicināja iedzīvotājus ievērot drošības pasākumus, darbību algoritmu un noteikumus gaisa trauksmes gadījumā, rūpīgi pārbaudīt datu ieguves avotus un uzticēties Ukrainas aizsardzības spēkiem.

Okupanti arī palielina savus spēkus Odesas apgabala Čūsku salā, kur satelīts fiksējis jaunas pretgaisa aizsardzības iekārtas.

Militārais eksperts Olehs Ždanovs sacīja, ka Krievijas flote Melnajā jūrā gatavojas dot triecienus militārajai palīdzībai, kas tiek piegādāta Ukrainai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!