Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Hersonas apgabalā Ukrainas vienības turpina veikt pretuzbrukuma operācijas, iznīcinot pontonu tiltu pie Darivkas, teikts jaunākajā izlūkošanas informācijā, kuru publicējusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija. Savukārt Francijas ģenerālis apgalvo, ka Ukrainas spēki līdz ziemai var atkarot Hersonu, raksta medijs "France 24".

Ukraina, iespējams, ir iznīcinājusi okupantu veidoto pontonu tiltu pie Darivkas. To Krievijas spēki bija izvietojuši pēc tam, kad netālu esošais tilts tika stipri bojāts.

Inhulecas upes šķērsošana pie Darivkas ir viens no galvenajiem maršrutiem starp Krievijas bruņoto spēku Dņepras upes ziemeļos un dienvidos izvietotajām vienībām, raksta briti.

Savukārt Francijas militārās misijas ANO bijušais vadītājs ģenerālis Dominiks Trenkvāns apgalvo, ka ukraiņi līdz oktobrim varētu būt tādā pozīcijā, ka līdz ziemai varētu atgūt visu Dņepras upes labo krastu, ieskaitot Hersonu, ziņo medijs “France 24”.

“Jāatceras, ka marta sākumā pārsteiguma elementa dēļ, šī pilsēta ļoti ātri krita okupantu rokās, bet iedzīvotāji nepavisam nav nostājušies krievu okupācijas spēku pusē,” atgādina ģenerālis. “Ja Ukrainai izdotos sasniegt šo mērķi, tas būtu liels pagrieziena punkts, jo pirmo reizi kopš iebrukuma sākuma Krievija būtu atkāpusies. Varētu būt arī vairāki gūstā paņemti krievu karavīri, kas ļoti kaitētu prezidenta Putina reputācijai,” Trenkvānu citē medijs “France 24”.

Dominiks Trenkvāns, atbildot uz medija jautājumu par pretuzbrukumu progresu minēja, ka “pirmā norāde uz panākumiem, ir prezidenta Zelenska runa [svētdien], kas liecināja, ka pretuzbrukumi progresē labi. Otra norāde ir krievu reakcija uz referenduma par aneksiju atcelšanu. Tad vēl ir arī krievu papildspēki, kas nosūtīti uz dienvidiem no Donbasa un Krimas”.

“Okupanti šķiet pārsteigti par ukraiņu izmantotajām metodēm. Munīcijas noliktavu, loģistikas mezglu un, jo īpaši, dzelzceļa iznīcināšana ir ievērojami destabilizējusi krievu spēkus. Šodien, ja karavīri, kas dislocēti uz rietumiem no Dņepras upes, vairs nesaņems munīcijas piegādes, tie vairs nespēs sevi aizstāvēt. Papildus tam, ja viņiem netiks piegādāta pārtika, dažām vienībām tas kritiski mazinās kaujas spējas,” apgalvo Trenkvāns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!