Foto: AFP/Scanpix/LETA

Kaujās Ukrainā likvidēta Krievijas algotņu formējuma "Vagner" kaujinieku grupa, vēsta Ukrainas Bruņoto spēku pārstāvji. Savukārt krievu okupantu administrācija ziņo, ka ukraiņi sašāvuši stratēģiski svarīgu tiltu pie Hersonas.

"Kārtējo reizi stingri un vīrišķīgi noturot pozīcijas vienā no frontes līnijas robežām, pateicoties saskaņotībai un apmācībām, mūsu brigādes personālsastāvs pilnībā likvidēja privātās militārās kompānijas "Vagner" grupu," sociālajā tīklā "Facebook" pavēstījusi Hetmaņa Ivana Vihovska 58.atsevišķā motorizēto kājnieku brigāde.

No brigādes ziņojuma nav skaidrs, kur tieši Ukrainas armijas un "vagneriešu" sadursme notikusi, tomēr ir zināms, ka pēdējā laikā Krievijas algotņi piedalījās kaujās Popasnes un Lisičanskas rajonā.

Krievijas puse pagaidām nekādus komentārus nav sniegusi.

Krievija neslēpj, ka kaujās pret Ukrainu izmanto algotņus.

Rietumu eksperti to saista ar karavīru trūkumu Krievijas armijā.

Ukrainas armija pie Hersonas sašāvuši stratēģiski svarīgu Dņepras tiltu

Trešdienas rītā Ukrainas armija Krievijas okupētajās teritorijās apšaudījusi stratēģiski svarīgo Antoņivkas tiltu pār Dņepru netālu no Hersonas, tiltam nodarot postījumus, ziņo krievu okupantu administrācija. Tilts slēgts kravas transportam.

Uz tiltu izšautas 12 raķetes HIMARS, un 11 no tām trāpījušas mērķī, atzinis okupantu administrācijas pārstāvis Kilrils Stremousovs. Upuru nav, bet tilts "ļoti stipri cietis".

Lielbritānijas izlūkdienests savā ikdienas informācijas apkopojumā par situāciju Ukrainas frontēs norāda, ka kontrole pār Dņepras šķērsošanas vietām, visticamāk, kļūs par galveno faktoru kaujās Hersonas apgabalā.

Antoņivkas tilts ir Krievijas spēku vājā vieta, teikts ziņojumā.

Krievija pa šo tiltu var nodrošināt piegādes vai izvest savu karaspēku no okupētajām teritorijām Dņepras rietumu krastā.

Ukrainas varas pārstāvji vairākkārt solījuši "pie pirmās izdevības" veikt triecienu arī Krimas tiltam, kas Krieviju savieno ar Ukrainai piederošo pussalu, ko šobrīd okupējusi Krievija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!