Foto: Aculiecinieka foto

Ukrainā, kur jau gandrīz trīs nedēļas notiek Krievijas armijas invāzija, starp briesmīgajām posta ainām pavīd arī dažas smaidu izraisošas ziņas. Vieni no pozitīvajiem varoņiem ir ukraiņu zemnieki, kuri parādās vairākos aculiecinieku filmētos video ar traktoriem vedam prom krievu militāro tehniku. Aizvilktos tankus, bruņumašīnas un pašgājējartilērijas iekārtas zemnieki gan, visticamāk, neplāno izmantot lauku darbos, bet gan nodot Ukrainas armijai.

Kara pirmajās dienās parādījās ziņa, ka pie Hersonas vietējie čigāni nozaguši krievu tanku. Daudzi šo vēsti uztvēra kā joku, bet drīz vien internetā viens pēc otra tika publicēti video, kur redzams, kā ukraiņu zemnieki ar traktoriem velk dažāda izmēra Krievijas kara tehniku, un asprāši jokoja, ka, nedod Dievs, traktoristi iebrauks arī Melnajā jūrā un aizvilks kādu krievu zemūdeni.

Internetā pat parādījās joki, ka NATO uzņems savās rindās ukraiņu zemnieku Vasīliju, kuram ir vairāk krievu raķešu sistēmu "Pancir" nekā visām citām NATO dalībvalstīm. Jāpiemin, ka ukraiņiem kopš 24. februāra tiešām ir izdevies iegūt trīs Krievijas armijas raķešu sistēmas "Pancir-S1", kas katra maksā aptuveni 14 miljonus dolāru.

Redzot ukraiņu vīru dedzīgo cīņu pret ienaidnieka militāro tehniku, Ukrainas prezidenta padomnieks Oleksijs Arestovičs 3. martā vērsās pie Ukrainas karavīriem un īpaši zemniekiem.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!