Foto: AP/Scanpix

Vismaz līdz šim nav saņemtas ziņas, kas apstiprinātu, ka Ukrainas iestāžu paustās bažas par to, ka naktī no otrdienas uz trešdienu Krimas teritorijā iespējamas provokācijas, kuru mērķis ir eskalēt situāciju, nav piepildījušās – Ukrainas mediji pagaidām nevēsta par kādām sadursmēm.

Otrdienas vakarā no Ukrainas pienāca ziņas, ka prokrieviski noskaņotie aktīvisti ir pastiprinājuši Ukrainas Jūras kara flotes bāžu blokādi un Sevastopolē pat piedzīvots atgadījums, kad bāzes teritorijā nav ielaisti medicīniskās palīdzības dienesta automašīna un mediķi.

Pagaidām nav pieejama plašāka informācija par to, ar ko beigušies bez identifikācijas zīmēm esošo kareivju mēģinājumi ieņemt Ukrainas militāro bāzi Eipatorijā - otrdienas vakarā tika vēstīts, ka to mēģina ieņemt vairāki simti karavīru.

Tikmēr Ukrainas Bruņoto spēku ģenerālštābā "Interfax-Ukraina" pavēstīts, ka gūti apstiprinājumi tam, ka patlaban Krimā atrodas Krievijas karavīri, kas ieradušies no karaspēka daļām, kas nepieder pie Krievijas Melnās jūras flotes. Saskaņā ar Ukrainas Bruņoto spēku rīcībā esošo informāciju, Džankā atrodas viens bataljons, kas ikdienā bāzējas Kaļinovskā, Čečenijas republikā.

Savukārt Krimā izvietoti karavīri, kuri parasti dien Krievijas pilsētās Uļjanovskā un Krasnodarā.

Jau šodien Ukrainā varētu ierasties OECD novērotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!