Foto: EPA/Scanpix/LETA

Krievijas Federācijas sastāvā esošās Burjatijas Republikas galvaspilsētā Ulanudē plāno apturēt federālā likuma par humānu izturēšanos pret dzīvniekiem darbību, ziņo "Sibir. Realiji".

Šādu priekšlikumu Ulanudes mērijas operatīvā štāba sanāksmē izvirzījis pilsētas galva Igors Šutenkovs. Viņš skaidro, ka moratorijs likumam būs spēkā tik ilgi, kamēr no pilsētas ielām netiks aizvākti ne vien visi agresīvie, bet arī nepieskatītie suņi.

Šutenkovs rosina slēgt vietējo dzīvnieku patversmi "Nadežda" vai pārcelt to ārpus pilsētas robežām, kā arī atzīt visus suņus par paaugstinātas bīstamības objektiem.

Trešdien, 13. janvārī, par suņu uzbrukumiem sašutuši iedzīvotāji sarīkoja stihisku mītiņu Ulanudes Zabaikaļskas mikrorajonā. Ļaudis pieprasīja varasiestādēm organizēt skolas autobusu mikrorajona bērnu drošībai, kā arī rosināja ap rajonā izvietoto dzīvnieku patversmi uzcelt sētu.

Par suņu uzbrukumiem Ulandudes iedzīvotājiem izmeklētāji pret ierēdņiem jau ir sākuši krimināllietu par nolaidību.

Tikmēr 2021. gada janvārī stājās spēkā federālais likums "Par apiešanos ar dzīvniekiem", kas aizliedz nežēlīgu attieksmi un uzliek par pienākumu varasiestādēm novērot klaiņojošos dzīvniekus, kā arī paredz sodu saimniekiem, kas nerūpējas par saviem mīluļiem.

Reģionu varasiestādes iepriekš lūdza pārcelt likuma stāšanos spēkā uz vēlāku laiku, skaidrojot, ka nespēj ātri izķert klaiņojošos dzīvniekus un izvedot patversmes.

Burjatija un Jakutija ir Krievijas reģioni, kur visbiežāk tiek saņemtas sūdzības par nežēlīgu izturēšanos pret dzīvniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!