Foto: AFP/Scanpix

Ungārijas policijas īpašie spēki otrdien aizturēja 12 cilvēkus un konfiscēja šaujamieročus un sprāgstvielas, veicot reidus pret neonacistu grupējumu, kas iesaistīts policista slepkavībā, paziņoja amatpersonas.

Operācija notika trīs nedēļas pēc slepkavības, kurā ar šāvienu galvā tika nogalināts policists, kas veica kratīšanu paramilitārā grupējuma "Ungāru nacionālā fronte" ("Magyar Nemzeti Arcvonal") vadītāja mājoklī.

"Īpašie policijas spēki un pretterorisma vienības veica mērķtiecīgus reidus" aptuveni astoņās vietās Budapeštā un valsts ziemeļrietumos, teikts policijas paziņojumā.

Reidos tika aizturēti 12 cilvēki un konfiscētas sprāgstvielas un dažādi šaujamieroči, tostarp pistoles un automāti.

Visi aizturētie bija saistīti ar "Ungāru nacionālās frontes" nodaļām.

1989. gadā dibinātais grupējums ir bēdīgi slavens ar operācijām ebreju un homoseksuāļu kopienu iebiedēšanai. Tā nosaukums līdz 1992. gadam bija "Ungāru nacionālsociālistu rīcības grupa", bet tika mainīts uz tagadējo pēc tiesas lēmuma aizliegt nacionālsociālistu terminus un simbolus.

"Ungāru nacionālās frontes" 76 gadus vecais līderis Ištvāns Ģērkešs tika aizturēts pēc tam, kad viņš 26. oktobrī nošāva policistu Bēņas ciemā Ungārijas ziemeļrietumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!