Foto: AFP/Scanpix

Ungārija Libānas laikraksta reklāmas laukumā publicējusi brīdinājumu migrantiem nedoties nelegāli uz Ungāriju, norādot, ka par to draud cietumsods.

Libānas lielākajā laikrakstā "An Nahar" ("Diena") pirmdien publicētajā paziņojumā, kas aizņem veselu lappusi, Ungārijas valdība norāda, ka "tiek veikta stingrākā iespējamā darbība" pret cilvēkiem, kas mēģina Ungārijā iekļūt nelikumīgi.

Libānā ir daudz bēgļu no Sīrijas, kuru mērķis ir nokļūt Rietumeiropā.

15. septembrī Ungārijā stājās spēkā likums, kas paredz līdz trīs gadu cietumsodu par nelegālu robežas šķērsošanu. Par žoga uz Ungārijas robežas bojāšanu draud cietumsods līdz pieciem gadiem.

Ungārija, kas 15. septembrī slēdza robežu ar Serbiju, ir izveidojusi vēl vienu tērauda barjeru Beremendas kontroles punktā uz robežas ar Horvātiju, lai mēģinātu iegrožot migrantu plūsmu, kas gan nav apstājusies.

Cilvēki, bēgot no vardarbības un nabadzības Tuvajos Austrumos, Āzijā un Āfrikā cenšas pēc iespējas ātrāk šķērsot nabadzīgāko Eiropas valstu robežas, lai nonāktu turīgākajās valstīs, piemēram, Vācijā un Zviedrijā.

Šomēnes arī Dānija izvietoja reklāmas vairākos Libānas laikrakstos, brīdinot potenciālos migrantus par jauniem un stingrākiem ierobežojumiem tiem, kas meklē patvērumu valstī.

Reklāmas tika publicētas vismaz trīs arābu valodā iznākošos laikrakstos Libānā un vienā laikrakstā angļu valodā.

"Dānija ir nolēmusi pastiprināt regulējumu bēgļiem vairākās jomās," brīdināts reklāmā, kurā piebilsts, ka sociālie pabalsti bēgļiem, kas tikko ieradušies, tiek samazināti "līdz 50%" un ģimeņu atkalapvienošana tiem, kas saņēmuši pagaidu uzturēšanās atļaujas, nav pieejama pirmajā gadā pēc ierašanās valstī.

Tāpat reklāmā potenciālajiem migrantiem un bēgļiem tika norādīts, ka pastāvīgās uzturēšanas atļaujas iegūšanai viņiem būs jārunā un jāsaprot dāņu valoda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!