Ungārijā pirmdien ieradās vairāk nekā 1000 nelegālo migrantu kā pirmie no apmēram septiņiem tūkstošiem, kas pēdējās dienās ielauzās Maķedonijā no Grieķijas un devās tālāk caur Serbiju.

Francijas ziņu aģentūras AFP fotogrāfs pavēstīja, ka vismaz 1000 šo cilvēku ieradās Ungārijā no Serbijas pa pārrobežu dzelzceļa sliedēm netālu no Reskes ciema Ungārijas dienvidos.

Ierašanās notika dažas dienas pirms 31.augusta, kad Ungārija plāno pabeigt četrus metrus augstu dzeloņstiepļu žogu uz savas dienvidu robežas ar Serbiju, lai apturētu nelegālo migrantu pieplūdumu.

Migrantu grupa, kas lielākoties bija bēgļi no Sīrijas, iekļuva Ungārijā tajā robežas posmā, kur vēl nav uzcelts šis dzeloņstiepļu žogs. Ungārijas policija viņus sagaidīja un aizveda uz netālu esošu bēgļu reģistrācijas centru, vēstīja Ungārijas valsts ziņu aģentūra MTI.

Maķedonija pagājušonedēļ no ceturtdienas līdz sestdienai slēdza robežu ar Grieķiju un izsludināja ārkārtas stāvokli, mēģinot aizkavēt migrantu došanos tālāk uz ziemeļiem turīgāko Eiropas Savienības dalībvalstu virzienā. Maķedonijas policija piektdien raidīja dūmu granātas un iesaistījās sadursmēs ar migrantiem, kas mēģināja pāriet robežu.

Kopš sestdienas, kad Maķedonija atkal atvēra robežu ar Grieķiju, Serbijā no Maķedonijas iekļuva vismaz 7000 migrantu.

Ungārija šogad ir reģistrējusi jau 100 000 nelegālo migrantu. Septembrī šajā valstī tiek plānots pieņemt likumu, kas kriminalizētu nelegālu robežas šķērsošanu un dzeloņstiepļu žoga bojāšanu uz robežas.

Ungārijas Iekšlietu ministrija pirmdien arī nolēma nosūtīt uz robežu īpašas policijas vienības migrantu pārtveršanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!