Tūkstošiem cilvēku svētdien vakarā Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā pieprasīja apturēt ierosināto likumu, kas paredz no nākamā gada ar nodokli aplikt interneta datu plūsmu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Demonstranti pulcējās pie Ekonomikas ministrijas un atstāja vecas datoru daļas pie valdošās "Fidesz" partijas ēkas. Aktīvisti uzskata, ka likumprojekts ir nedemokrātisks un kaitēs nabadzīgajiem iedzīvotājiem.

Premjerministra Viktora Orbana valdības piedāvātais likumprojekts paredz iekasēt 150 forintu (0,5 eiro) par katru datu plūsmas gigabaitu. Iedzīvotāji ir satraukušies par sekām, ko varētu atstāt šāds lēmums.

Virkne Orbana valdības "nedemokrātisko lēmumu" atgrūž Ungāriju tālāk prom no Eiropas, uzskata protesta akcijas rīkotāji. Reaģējot uz protestu, "Fidesz" partija paziņoja, ka ieviesīs grozījumus, kas paredz ierobežot maksimālo nodokļa lielumu līdz 700 florintiem (2,29 eiro).

Par spīti nesaskaņām "Fidesz" iekšienē Orbans Ungārijā bauda plašu popularitāti. Tikmēr oponenti kritizē viņa vadības stilu, saucot to par autoritatīvu, kā arī pārmet viņa tuvību ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!