Foto: AFP/Scanpix
Svētdien aptuveni 3 000 cilvēku pulcējušies protesta akcijā "Pavasaris nāk, Orbans iet" pie Ungārijas parlamenta, vēsta ziņu aģentūra "Associated Press".

"Mēs vēlamies parādīt, ka valsts nav tas pats, kas Orbans [Ungārijas premjerministrs Viktors Orbans], ka lielākā daļa neatbalsta viņa politiku un tuvināšanos Vladimiram Putinam," norādījis protesta akcijas organizators Balazs Guljas, piebilstot, ka lielākā tautas daļa vēloties, lai valsts paliek Eiropas Savienības (ES) sastāvā.

Jau ziņots, ka Ungārijas parlamenta spīkeris 2014.gada oktobrī paziņojis, ka gadījumā, ja ES turpinās valstij diktēt noteikumus, tad Ungārijai vajadzētu apsvērt iespēju izstāties no ES.

Pirmdien vizītē Ungārijā ieradīsies Vācijas kanclere Angela Merkele. Daži no protestētājiem turējuši zīmes ar uzrakstu "Angela, nerunā ar mafiju", kā arī ES karogus.

Tiek prognozēts, ka abu valstu līderi apspriedīs Orbana vienošanos ar Krieviju par jauna reaktora būvniecību Ungārijā un 10 miljardu eiro aizdevumu projekta finansēšanai.

Ungārijas premjerministra partija 2014.gadā uzvarēja vēlēšanās, taču politiskā spēka popularitāte strauji kritās pēc mēģinājuma valstī ieviest nodokli par interneta lietošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!