Lai apturētu nelegālo imigrantu plūsmu, Ungārijas valdība devusi rīkojumu slēgt valsts robežu ar Serbiju un uzbūvēt žogu visā tās garumā, trešdien paziņojis ārlietu ministrs.

"Ungārijas valdība devusi rīkojumu Iekšlietu ministrijai fiziski slēgt robežu ar Serbiju," žurnālistiem paziņoja ārlietu ministrs Pēters Sījārto.

Ministrijai uzdots sākt sagatavošanās darbus, lai uz Ungārijas 175 kilometrus garās robežas ar Serbiju uzceltu četrus metrus augstu žogu, paziņoja ministrs, piebilstot, ka sagatavošanās darbi būtu jāpabeidz līdz nākamajai trešdienai.

"Šis lēmums nepārkāpj nekādas starptautiskas vienošanās, citas valstis izvēlējušās tādu pašu risinājumu," sacīja Sījārto.

Ungārija dienvidos robežojas ar Serbiju, kas nav Eiropas Savienības (ES) dalībvalsts, kā arī ar Rumāniju un Horvātiju, kas ir ES valstis, bet nav Šengena zonā.

Pagājušajā gadā Ungārija uzņēma vairāk bēgļu, rēķinot uz vienu cilvēku, nekā jebkura cita ES valsts, izņemot Zviedriju. Oficiālie dati liecina, ka 95% no bēgļiem ieradās no Serbijas.

Šogad Ungārijā iekļuvuši jau aptuveni 54 000 nelegālo imigrantu, kas liek domāt, ka gada kopējā bilance varētu būt aptuveni 130 000.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!