Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns piektdien paziņojis, ka drīzumā pilsoņi, kas saņēmuši vismaz vienu Covid-19 vakcīnas devu, varēs apmeklēt dažādas publiskas vietas, kas atkal uzņems apmeklētājus.

Orbāns prognozēja, ka ap nākamās nedēļas vidu pirmo vakcīnas devu būs saņēmuši jau četri miljoni cilvēku.

"Tad mēs nodrošināsim plašu pakalpojumu klāstu tiem, kam ir imunitātes pase," sabiedriskajā radio šodien paziņoja premjers.

Viņš sacīja, ka cilvēki, kam ir vakcinācijas pase, varēs apmeklēt teātrus, kinoteātrus, zoodārzus, dabas parkus, cirkus, muzejus, sporta pasākumus un sporta zāles. Viņi varēs palikt viesnīcās un pusdienot restorānos.

Imunitātes pase tiek izsniegta visiem, kas saņēmuši vismaz vienu Covid-19 vakcīnas devu. Dokumentā nav norādīts, kādu tieši vakcīnu cilvēks saņēmis, bet tikai personas vārds, pases un identifikācijas kartes numurs un derīguma termiņš, kas aprēķināts, pieņemot, ka imunitāte no vakcīnas būs spēkā aptuveni sešus mēnešus.

Ungārijā proporcionāli izlietots visvairāk pirmās vakcīnas devu visā Eiropas Savienībā (ES). Straujā vakcinācijas kampaņa daļēji skaidrojama ar faktu, ka Ungārija izmanto Krievijā un Ķīnā ražotās vakcīnas, ko ES vēl nav apstiprinājusi.

Līdz šim Ungārijā pirmo vakcīnas devu saņēmuši vairāk nekā 3,5 miljoni cilvēku, bet gandrīz 1,5 miljoni cilvēku saņēmuši abas vakcīnas devas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!