Foto: LETA
Ungārijas parlaments pirmdien ar prāvu balsu vairākumu akceptējis lēmumu uzbūvēt gar robežu ar Serbiju 175 kilometrus garu un četrus metrus augstu žogu, lai apturētu nelegālo imigrantu plūsmu.

Jauno likumu, kas paredz šāda žoga būvi, atbalstījis 151 deputāts, bet pret to balsojis 41 parlamenta loceklis.

"Ungārija saskārusies ar lielāko migrantu pieplūdumu savā vēsturē, mūsu iespējas pārsniegtas jau par 130%," pirms parlamenta balsojuma paziņojis iekšlietu ministrs Šāndors Pinters.

Ungārija dienvidos robežojas ar Serbiju, kas nav Eiropas Savienības (ES) dalībvalsts, kā arī ar Rumāniju un Horvātiju, kas ir ES valstis, bet nav Šengenas zonā.

Jaunais likums ietver arī stingrākus noteikumus attiecībā uz patvēruma pieprasīšanu, ļauj turēt imigrantus pagaidu nometnēs, paredz paātrināt iesniegumu izskatīšanu un ierobežot atkārtotu to pārskatīšanu.

Pērn Ungārija uzņēma vairāk bēgļu, rēķinot uz vienu cilvēku, nekā jebkura cita ES valsts, izņemot Zviedriju. Oficiālie dati liecina, ka 95% no bēgļiem bija ieradušies pāri Serbijas robežai.

Šogad Ungārijā iekļuvuši jau aptuveni 54 000 nelegālo imigrantu, kas liek domāt, ka gada kopējā bilance varētu būt aptuveni 130 000.

Pēdējo divu gadu laikā Ungārija kļuvusi par vienu no galvenajiem tranzīta maršrutiem, pa kuru cilvēki no Afganistānas, Irākas, Sīrijas un Kosovas cer nokļūt Austrijā un Vācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!