Foto: AP/Scanpix

Ungārijas policija pirmdien pielietojusi asaru gāzi, lai apturētu nekārtības bēgļu nometnē Debrecenē, kas atrodas 230 kilometru attālumā no galvaspilsētas Budapeštas.

Aģentūra "Reuters" ziņo, ka aptuveni 100 migrantu sākuši mest ar akmeņiem un nūjām pa garām braucošām automašīnām un dedzināt atkritumu konteinerus. 

Policijas pārstāve atklājusi, ka kārtības sargi pielietojuši asaru gāzi, lai "nomierinātu cilvēkus". Neviens neesot cietis.

Cits policijas pārstāvis ziņo, ka konflikts esot aizsācies starp diviem Turcijas pilsoņiem, kurā iesaistījās vairāki citi migranti. Viena persona ir aizturēta.

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns iepriekš paziņojis, ka tieši viņa valsts, nevis Grieķija vai Itālija, esot pakļauta vislielākajam bēgļu pieplūdumam. Pēc vietējo mediju ziņām, kopš šā gada sākuma Ungārijas teritorijā ieradās vairāk nekā 60 000 migrantu no Āfrikas un Tuvajiem Austrumiem, bet līdz gada beigām, atbilstoši valdības prognozēm, to skaits var pieaugt līdz 150 000 cilvēku. Tas, kā atzīmē "Reuters", pārsniedz bēgļu skaitu, kas ierodas Itālijā.

Tiek norādīts, ka lielākā daļa nelegālo bēgļu izmanto Ungārijas teritoriju, lai nokļūtu Austrijā vai Vācijā, kur ir gan augstāki sociālie pabalsti, gan pastāv lielas musulmaņu kopienas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!