Foto: AFP/Scanpix

Eiropā ir vairāk nekā 900 varasiestāžu faktiski "nekontrolētu rajonu", kuros mīt daudz imigrantu, teikts publikācijā Ungārijas valdības tīmekļa vietnē, kas izveidota, gatavojoties referendumam par Eiropas Savienības (ES) bēgļu kvotu plāniem.

Šajos rajonos ar "lielu imigrantu skaitu", piemēram, Parīzē, Londonā, Stokholmā vai Berlīnē, varasiestāžu "kontrole ir maza vai arī tās nav vispār", bet "imigrantus uzņēmušās sabiedrības normas tajos tikpat kā nepastāv", teikts šonedēļ izveidotajā mājaslapā.

Informācijas avots par bīstamajiem imigrantu geto ir "tīmeklī publiski pieejamie dati", piektdien sacīja Ungārijas valdības pārstāvis sakariem ar presi Zoltāns Kovāčs.

Vietnē arī pausts brīdinājums, ka "Eiropas obligātās kvotas palielina terorisma risku un apdraud mūsu kultūru".

"Nelegālie imigranti šķērso robežas nepārbaudīti, tāpēc mēs nezinām, kas viņi ir un kādi ir viņu nodomi. Mēs nezinām, cik daudzi no viņiem ir maskēti teroristi," uzsvērts mājaslapā.

Gaidāmajā referendumā Ungārijas vēlētājiem būs jāatbild uz jautājumu: "Vai Jūs vēlaties, ka ES bez Ungārijas parlamenta piekrišanas uzdod pārvietot uz Ungāriju [personas], kas nav Ungārijas pilsoņi?"

Pērn Eiropā ieradās 1,2 miljoni nelegālo imigrantu - pārsvarā no Afganistānas, Irākas un Sīrijas.

Nelegālo imigrantu vidū tikai 30% ir Sīrijas kara bēgļi, pārējie ir ekonomiskie imigranti, decembrī atzina Eiropadomes prezidents Donalds Tusks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!