Ungārs Šolts Šarkajs sestdien Debrecenas pilsētā atguva pasaules čempiona titulu pīpes smēķēšanas ilguma sacensībās, “baudot dūmu” 2 stundas, 19 minūtes un 36 sekundes, paziņoja sacensību organizētāji.
Ungārijas dienvidrietumu pilsētas Kapošvāras iedzīvotājs pārspēja savu tautieti Tividaru Rubasu, kurš nopīpēja vienu stundu, 50 minūtes un 41 sekundi.

Šogad sacensībās piedalījās tikai ungāru vienības un organizētāji pauduši izbrīnu par solīto ārzemju vienību neierašanos, pasākuma organizētājs Bela Kulšars sacīja aģentūrai AFP. “Mums jājautā, lai noskaidrotu, kādēļ viņi nav ieradušies,” viņš sacīja.

Kapošvārai čempionāts bija izcila diena, jo arī sieviešu konkurencē pirmo vietu izcīnīja šīs pilsētas iedzīvotāja — Jūlija Naģi pīpi spēja nopīpēt 38 minūtes un 20 sekundes.

Sacensības notiek katru novembri un noteikumi ir stingri: dalībniekiem savas pīpes jāaizdedzina minūtes laikā, bet izmantot drīkst tikai divus sērkociņus. Katram tiek izsniegti trīs grami tabakas un tie jānopīpē pēc iespējas ilgākā laikā, neļaujot ugunij nodzist.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!