Ungārijas televīzijas operatore, kura tiek apsūdzēta tīšā bēgļu paklupināšanā, kuri bēga no policijas, tikusi atlaista, ziņo "Reuters".

Vairāki citi žurnālisti fiksēja, kā žurnāliste pieliek priekšā kāju kādam migrantam ar bērnu rokās, kurš tajā brīdī centās aizbēgt no policijas Rožkes ciematā. Ungārijas televīzijas kanāls 'N1TV' otrdien, 8. septembrī, izsūtījis atvainošanos un nosodījis sievietes rīcību.

Desmitiem tūkstošu migrantu, no kuriem lielākā daļa ir bēgļi no Sīrijā notiekošās karadarbības, ieceļo Ungārijā, kura ir viena no Šengenas ārējās robežas turētājām. Caur to viņi cer nokļūt bagātākās Eiropas Savienības valstīs, galvenokārt Vācijā un Zviedrijā.

Organizācija "UNHCR" paziņojusi, ka Ungārija jau ir paveikusi lielu darbu, kas "nav viegls", lēšot, ka tās robežu no Serbijas kopš janvāra šķērsojuši jau aptuveni 150 000 migrantu. No tiem aptuveni 85% ir bēgļi no Sīrijas, Irākas un Afganistānas.

Tiek pieņemts, ka migrantu plūsma esošajos apmēros varētu turpināties līdz oktobrim, kad ceļošanu pa ūdeni apgrūtinās skarbie laika apstākļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!