Pēdējo gadu laikā Ungārijas vīna ražotāji no 22 vīna reģioniem ir atgriezušies pie senajām tradīcijām, rekultivējot vecos vīnogulājus, kā arī izvirzot kvalitāti pirmajā vietā.

Tai skaitā arī Balatona Badaksoni (Badacsony) vīna reģions, kas pieskaitāms pie viena no Ungārijas populārākajiem vīna reģioniem. Šeit saules apspīdētās nogāzēs galvenokārt tiek audzētas baltvīnam paredzētās vīnogu šķirnes.

Kā garšo vīnogu sula, to katrs atpūtnieks var pats uzzināt, un tam nav nepieciešams speciāli apmeklēt vīna degustāciju tūres, bet atliek vien doties uz kādu no daudzajiem vīndaru festivāliem, kur vienuviet iespējams nobaudīt dažādas vīna šķirnes.

Piemēram, no 18. jūlija līdz 2. augustam var apmeklēt Badaksoni vīna nedēļu. Degustācijas notiks katru dienu no pulksten 10 līdz 24. Tādi paši apmeklējuma laiki būs arī vīna nedēļas pasākumam, kurš notiek kopš 1932. gada un šogad norisināsies no 8. līdz 30. augustam Tagoras (Tagore) promenādē. Savukārt vīna un maizes svētki norisināsies no 19. līdz 23. augustam dienvidu piekrastes Siofokas (Siófok) ciematā.

Sīkāka informācija: www.tourinform.hu

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!