Фото: PantherMedia/Scanpix

Čības, minisvārki un uzkrītoša dekoratīvās kosmētikas lietošana ir aizliegta jaunajos Ungārijas Kapošvāras Universitātes ģērbšanās noteikumos, vēsta raidsabiedrība "Euronews".

Daudzi studenti gan nav mierā ar mācību iestādes vēlmi regulēt viņu ģērbšanās paradumus un turpina nēsāt ko vien vēlās. Pagājušajā nedēļā grupa ar noteikumiem neapmierinātu studentu, izsakot savu attieksmi pret aizliegumiem, uz lekciju ieradās kaili, piesedzoties vien ar studiju materiāliem, stāta "Euronews".

"Es pati vēlētos valkāt iešļūcenes un minisvārkus. Es domāju, ka tas ir briesmīgi, ka 40 grādu karstumā man liek nosegties no galvas līdz pēdām," "Euronews" stāsta pasniedzēja Viraga Sapo, kura pati piedalījās protestā.

Noteikumi ir ne tikai ierobežojoši, bet arī rada neērtības karstās vasaras dienās, sevišķi telpās bez gaisa kondicionieriem, argumentē daži studenti.

"Šī ir kopiena, kur mums visiem ir jāciena citam citu, valkājot atbilstošu apģērbu," noteikumu nepieciešamību pamato universitātes rektors Ferencs Zavais.

Pagaidām nav skaidrs, vai studentiem un augstskolas vadībai izdosies panākt kādu kompromisu, nobeidz "Euronews".

Любуйтесь латвийской природой и следите за культурными событиями в нашем Instagram YouTube !