Foto: AFP/Scanpix

Tradicionālajā Lieldienu uzrunā "Urbi et Orbi" jeb "Pilsētai un pasaulei", Romas katoļu baznīcas vadītājs Francisks svētdien lūdza mieru visā pasaulē.

Raidsabiedrība BBC vēsta, ka pāvests savā lūgšanā "Urbi et Orbi" aicināja uz mieru Āfrikā, Āzijā, Tuvajos Austrumos un visā plašajā pasaulē. Īpaši viņš izcēla Sīriju, sakot: "Cik daudz asiņu tur ir izliets? Cik daudz ciešanu vēl cilvēkiem jāpiedzīvo, lai politiķi beidzot atrasto konflikta risinājumu?" Viņš uzsvēra, ka cilvēki, kuri no šiem reģioniem ir devušies bēgļu gaitās, ilgojas beidzot atgriezties mājās, kuras vairs neplosītu karš.

Pāvests aizlūdza par mietu Tuvajos Austrumos, jo īpaši izraēliešu palestīniešu starpā. Viņš aicināja atrast vienošanās ceļu, kas izbeigtu pārāk ilgi ilgušo konfliktu.

Pāvests lūgšanā pieminēja arī Korejas pussalu, aicinot pārvarēt tur valdošās domstarpības, kā arī Nigēriju, jo tur cilvēki, arī daudzi bērni, dzīvo teroristisku grupējumu gūstā. Lūgšanā viņš pieminēja arī nemieru plosīto Mali un Kongo Demokrātisko Republiku.

"Mēs lūdzam Kristu, kurš ir augšāmcēlies, nāvi pārvērst dzīvībā, naidu mīlestībā, atriebību piedošanā un karu mierā," lūgšanā sacīja Francisks.

Mieram pasaulē traucē naudas kāre, cilvēku vēlme pēc vieglas peļņas, sacīja pāvests, norādot, ka nereti šo naudas kāri cilvēki apmierina, nodarot pāri citiem cilvēkiem. Kā piemēru viņš minēja cilvēku tirdzniecību, kas ir mūsdienu izplatītākais verdzības paveids.

Lieldienu dievkalpojumu Vatikānā, Svētā Pētera laukumā noklausījās apmēram 250 000 cilvēku.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!