Foto: AFP/Scanpix

Urugvajas parlaments ar lielu balsu pārsvaru trešdien ir apstiprinājis viendzimuma laulību legalizēšanu. Urugvaja nu ir kļuvusi par otro valsti Latīņamerikā, kur legalizēta oficiāla viendzimuma pāru savienība, ceturtdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Likumprojektu parlamenta apakšpalāta apstiprināja ar vairāk nekā divām trešdaļām balsu, lai gan pret to iestājās Katoļu baznīca. Iepriekš piedāvāto likumu jau apstiprināja parlamenta augšpalāta. Sagaidāms, ka tuvāko divu nedēļu laikā likumu parakstīs prezidents.

Paziņojumu par likumprojekta apstiprināšanu pie parlamenta ēkas Montevideo ar gavilēm sagaidīja aktīvisti, saucot "brīvība, brīvība".

Jaunais likums viendzimuma pāriem atļauj arī izvēlēties kārtību, kā piešķirt uzvārdu adoptētajiem bērniem. Pēdējos gados Urugvajā jau ir atļauta civila viendzimuma savienība, viendzimuma pāriem atļauts adoptēt bērnus un homoseksuāliem cilvēkiem atļauts dienēt bruņotajos spēkos.

Izmaiņas likumos palielina arī vecumu, no kura atļautas seksuālas attiecības. Tagad seksuālos kontaktos jauniešiem atļauts stāties no 16 gadu vecuma līdzšinējo 12 gadu vietā meitenēm un 14 gadu vietā zēniem.

Viendzimuma laulības 2010. gadā ir legalizētas Argentīnā, Kopš 2009. gada tās ir atļautas arī Meksikas galvaspilsētā, norāda BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!