Foto: AP/Scanpix

Urugvajas prezidents Hosē Muhika nav piekritis kāda arābu šeiha piedāvājumam par vienu miljonu dolāru (0,8 miljoniem eiro) pārdot savu veco "Volkswagen Beetle" automašīnu, vēsta urugvajiešu mediji.

Jau ziņots, ka novembra sākumā 79 gadus vecais Muhika, kurš sava pieticīgā dzīvesveida dēļ tiek dēvēts par "pasaules nabadzīgāko prezidentu", saņēma piedāvājumu pārdot savu "vabolīti". Viņš par šādu piedāvājumu bija pārsteigts, tāpēc viņam vajadzēja laiku, lai par to padomātu.

Urugvajas prezidentam esot divas līdzīgas "Volkswagen Beetle" mašīnas, bet viena no tiem ir "mazliet nobružāta un tiek glabāta kolekcijai". Otru mašīnu viņam 2010.gadā uzdāvināja draugi.

"Es nekad šīs mašīnas nepārdošu. Tas būtu aizskaroši pret maniem draugiem, kas savācās kopā, lai man pasniegtu šo dāvanu," portālā citēts "noticias24.com" Muhika.

1987. gada "Beetle" automašīna 2010. gadā prezidenta ienākumu deklarācijā norādītā vērtība ir 1800 dolāru (1438 eiro).

Muhika, kurš dzīvo vienkāršā lauku saimniecībā un ziedo labdarībai lielāko daļu savas algas, norāda, ka, ja par auto iegūtu miljonu, tad to ziedotu programmai, kas piedāvā mājokļus bezpajumtniekiem. Nesenas aptaujas liecina, ka Muhiku kā prezidentu atbalsta 60 % urugvajiešu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!