Foto: LETA

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena otrdien, 22. jūnijā apmeklēs Latviju.

Leiena tiksies ar Latvijas amatpersonām, lai apspriestu tā dēvēto Nākamās paaudzes Eiropas Savienības fondu jeb bloka ekonomikas atbalsta instrumentu pēc Covid-19 pandēmijas. Tāpat augstā ES amatpersona vēlas pārrunāt Latvijas iesniegto Atveseļošanas un noturības plānu.

Nākamās paaudzes ES fonda vērtība ir 750 miljardi eiro un tas darbosies trīs gadu periodā līdz 2023. gadam.

Savukārt Atveseļošanās fonda naudas saņemšanai Latvija 30. aprīlī iesniedza EK nacionālo Atveseļošanas fonda plānu par visu atbalsta grantu daļu 1,82 miljardu eiro apmērā, kas ir maksimālais Latvijai pieejamais finansējuma apjoms, balstoties uz aktuālajām ekonomikas prognozēm.

Leiena otrdien šos pašus jautājumus klātienes vizītēs apspriedīs arī Vācijā un Itālijā.

Kā portāls "Delfi" uzzināja Valsts kancelejā, iecerēts, ka 22. jūnijā EK priekšsēdētāju Ministru kabinetā uzņems Ministru prezidents. Pēc amatpersonu sarunas notiks ar ūdeņradi darbināma trolejbusa apskate pie Ministru kabineta ēkas.

Pēc tam amatpersonas dosies uz Rīgas Tehniskās universitātes Arhitektūras fakultāti Ķīpsalā, kur iecerēts sniegt paziņojumu presei, aplūkot Eiropas Savienības līdzfinansēto fondu projektu izstādi un Dizaina fabriku, kā arī tikties ar studentiem, pētniekiem un mācībspēkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!