Foto: EPA/Scanpix/LETA

Pirmdienas rītā Nīderlandes pilsētā Utrehtā kādā tramvajā, iespējams, teroristisku motīvu vadīts kāds vīrietis atklājis uguni uz apkārt esošajiem, nogalinot trīs cilvēkus. Vēl pieci cilvēki ievainoti, vēsta BBC.

Pirmdienas vakarā pēc meklēšanas operācijas policija paziņoja, ka aizdomās turētais šāvējs ir arestēts. "Mūs tikko informēja, ka aizdomās turētais ir arestēts," žurnālistiem paziņoja policijas priekšnieks Robs Van Brī. Medijs ziņoja, ka tiesībsargājošo iestāžu meklētais šāvējs ir 37 gadus vecs turks Gokmens Taniss.

Saistībā ar notikušo apšaudi vēlāk aizturēti vēl divi cilvēki, bet viņu saistība ar notikušo incidentu patlaban medijiem nav paskaidrota.

Sākotnējā informācija par notikušo bija pretrunīga. Atsaucoties uz aculieciniekiem, vietējais medijs "RTV Utrecht" ziņoja, ka zemē bez samaņas redzēta guļam kāda sieviete. Arī portāls "Ad.nl" rakstīja, ka upuris esot tikai viena konkrēta sieviete, bet uzbrucēji esot bijuši četri. Savukārt portāls "Nu.nl" ziņoja, ka šāvējs bijis viens un šāvis uz visiem apkārt esošajiem.




Policija drīz pēc notikušā paziņoja, ka traģiskais incidents varētu būt terorakts. Apkārtnē redzēti pretterorisma vienības un policijas helikopteri. Policija sākotnēji ziņoja par deviņiem ievainotajiem, bet vēlāk šis skait samazināts uz pieci.

Apšaude izcēlusies tramvaja vagona iekšienē pie 24. oktobra laukuma (kartē zemāk) ap pulksten 11:45 pēc Latvijas laika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!