Foto: RIA Novosti/Scanpix

Uz ASV 10 dolāru banknotes jābūt Lielbritānijas bijušajai premjerministrei Mārgaritai Tečerei, paziņojis Republikāņu partijas kandidāts ASV prezidenta amatam Džebs Bušs.

ASV prezidenta amata kandidātu debatēs viens no jautājumiem bija, ko viņi izvēlētos attēlot uz 10 dolāru banknotes, bijušais Floridas štata gubernators paziņoja, ka Tečeri, tādējādi izpelnoties klātesošo ovācijas.

"Spēcīgs līderis ir tas, kas Baltajā namā ir vajadzīgs, un viņa, protams, bija spēcīgs līderis, kas atjaunoja Lielbritānijas diženumu," skaidroja politiķis.

Mārgareta Tečere jeb "Dzelzs lēdija" (1925-2013) ir leģendāra britu politiķe, kura pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados bija Lielbritānijas premjerministre un bija pazīstama ar konsekventu konservatīvas politikas līniju.

Vēstīts, ka par savu vēlmi kļūt par Republikāņu partijas kandidātu ASV prezidenta amatam oficiāli paziņojis bijušais Floridas štata gubernators Džebs Bušs, kurš savā uzrunā sabiedrībai solījies "salabot" ASV.

Ja viņš tiks ievēlēts, tad kļūs jau par trešo Bušu, kurš vadījis šo pasaules lielvalsti. Viņš ir bijušā ASV prezidenta Džordža Buša vecākā dēls un kādreizējā ASV prezidenta Džordža Buša jaunākā brālis.

ASV prezidenta vēlēšanas notiks 2016. gada novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!