Draudu vēstules par sprādzieniem gadījumā, ja netiks palielināts augstskolās pieņemamo studentu skaits, ir nosūtītas uz 11 Japānas galvaspilsētas Tokijas slimnīcām, informē ārvalstu prese.
Drošības līmenis šonedēļ ir īpaši augsts, jo nedēļas nogalē valstī paredzētas vispārējās vēlēšanas.

Šī mēneša sākumā saņemtajās draudu vēstulēs teikts, ka pret slimnīcām 45 dienu laikā tiks vērsti “liela apmēra teroristiski uzbrukumi”, ja nākamajā mācību gadā netiks palielināts uzņemto studentu skaits.

Slimnīcas tiek pārbaudītas, taču nekādi aizdomīgi priekšmeti tajās nav atrasti. Neskatoties uz to, Tokijas policija jau ir sākusi izmeklēšanu, informē Reuters.

Japāna ir paaugstinājusi drošību pirms 11.septembrī paredzētajām vēlēšanām, jo no teroristu organizācijas “Al-Qaeda” ir pastarpināti saņemti draudi par uzbrukumu galvaspilsētai.

Bailes no uzbrukumiem ir palielinājis arī Francijas galvenais izmeklētājs terorisma jautājumos Žans-Luiss Bružērs, kurš augustā pauda bažas, ka uzbrukums drīzumā varētu tikt veikts kādā no finanšu centriem, piemēram, Tokijā, Sidnejā vai Singapūrā.

Pirms vēlēšanām Japānā tiks izvietoti aptuveni 13 600 policistu. Valsts ir bijusi piesardzīga attiecībā uz teroristu aktivitātēm kopš 2003.gada decembra, kad premjerministra Juničiro Koidzumi valdība apstiprināja plānu nosūtīt uz Irāku misiju, kuras uzdevums ir infrastruktūras atjaunošana.

Pēc šī lēmuma pieņemšanas “Al-Qaeda” grupējums nosūtīja ziņojumu, ka plāno “veikt uzbrukumu Tokijas sirdī”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!