Foto: AFP/Scanpix

Lielbritānijas nodokļu maksātāji ik gadu tērē 30 miljonus mārciņu (37 miljonus eiro) bērnu pabalstos ģimenēm, kas dzīvo ārpus valsts, vēsta "Daily Mail".

Galvenokārt šo pabalstu saņēmēji mīt Polijā, bet ievērojamas summas tiek sūtītas arī uz Īriju, Lietuvu un Latviju, norāde medijs.

Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons atzīst, ka ir neiespējami pārtraukt praksi maksāt pabalstus valstī dzīvojošo imigrantu ārvalstīs dzīvojošajiem bērniem.

Tomēr līdz ar eiroskeptikās Apvienotās Karalistes Neatkarības partijas (UKIP) uzvaru Eiropas Parlamenta un vietējās vēlēšanās, aug spiediens uz valsts līderi liegt iespēju imigrantiem pretendēt uz pabalstiem piecus gadus pēc ierašanās valstī.

Laikraksts vēsta, ka uz Poliju pabalsti tiek sūtīti 13 174 ģimenēm, kurās ir 22 093 bērni. Latvija pabalstu saņēmēju sarakstā atrodas ceturtajā vietā ar 797 ģimenēm un 1091 bērnu.

Bērnu pabalsta apmērs ir 20,30 mārciņas nedēļā par pirmo bērnu un 13,4 mārciņas par otro bērnu neatkarīgi no vecāku ienākumu līmeņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!