No Ziemeļkorejas uz Dienvidkoreju pārbēdzis augsta ranga ziemeļkorejiešu virsnieks, kurš pārraudzījis spiegošanas operācijas, atsaucoties uz Dienvidkorejas Aizsardzības ministrijas ziņoto, vēsta raidsabiedrība BBC.

Vārdā nenosauktais virsnieks bijis svarīgs pulkvedis Izlūkošanas ģenerālštābā un dezertējis pagājušajā gadā. Ministrija paziņoja, ka vairāk informācijas par šo virsnieku neatklās. Domājams, ka viņš Dienvidkorejai atklājis detaļas par savas struktūras operācijām pret Seulu.

Ziemeļkorejas Izlūkošanas ģenerālštābs vada informācijas vākšanas un spiegošanas operācijas, kā arī nodarbojas ar kiberkara operācijām, skaidro Dienvidkorejas ziņu aģentūra "Yonhap". Viņš ir augstākā ranga militārā amatpersona, kas jebkad pārbēgusi uz Dienvidkoreju, norāda aģentūra.

Šāda līmeņa figūrai, domājams, ir vērtīga informācija par Kima Čenuna valdības darbu, pieļauj BBC.

Kopš Korejas kara beigām 1953. gadā no Ziemeļkorejas ir aizbēguši vairāk nekā 28 000 cilvēku, tomēr augsta ranga amatpersonu dezertēšana ir retums. Iespēju aizbēgt ir izmantojušas dažas amatpersonas, kas strādājušas ārpus Ziemeļkorejas.

Pagājušajā nedēļā grupā pārbēga 13 ziemeļkorejieši, kas strādāja kādā Ziemeļkorejas restorānā ārzemēs, atgādina BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!