Foto: AFP/Scanpix

Uz ceturtdien avarējušās "Air Algerie" pasažieru lidmašīnas nokrišanas vietu Mali nosūtīta Francijas karavīru vienība, lai garantētu avārija vietas drošību nemierīgajā valstī, vēsta raidsabiedrība BBC.

"Francijas militārā vienība ir nosūtīta, lai apsargātu avārijas vietu un vāktu pierādījumus," teikts Francijas prezident Fransuā Olanda biroja paziņojumā.

Francijas karavīri Mali atrodas kopš 2013. gada sākuma, kad Francija iesaistījās cīņā ar islāmistu kaujiniekiem, kuri bija pārņēmuši valsts ziemeļu daļu un virzījās uz galvaspilsētu Bamako.

"Air Algerie" pasažieru lidmašīna ar 116 cilvēkiem uz klāja, kas bija ceļā no Burkinafaso uz Alžīrijas galvaspilsētu Alžīru, pazuda ceturtdien aptuveni 50 minūtes pēc pacelšanās no Vagadugu lidostas. Pirms sakaru pārtrūkšanas piloti vēlējušies mainīt maršrutu spēcīgas smilšu vētras dēļ.

Vēlāk ceturtdien Burkinafaso karavīri ziņoja, ka ir noteikuši lidmašīnas avārijas vietu Mali ziemeļos aptuveni 50 kilometrus no Alžīrijas robežas. Pilnvērtīgu katastrofas vietas apsekojumu nav izdevies īstenot nakts iestāšanās dēļ, tomēr izdzīvojušos nav izdevies atrast.

Reisa AH 5017 lidmašīnā "McDonnell Douglas MD-83" atradās 51 Francijas pilsonis, bet seši apkalpes locekļi bijuši spāņi. 27 pasažieri bijuši Burkinafaso pilsoņi, astoņi libānieši, seši alžīrieši, divi no Luksemburgas, pieci kanādieši, četri vācieši, viens kamerūnietis, beļģis, ukrainis, kā arī pa vienam šveicietim, nigērietim un Mali pilsonim, informēja Burkinafaso amatpersonas.














Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!