Sestdien uz Mjanmu devies ANO sūtnis Ibragims Gambari, lai sāktu sarunas ar militāru huntu par iespējām miermīlīgā ceļā izbeigt konfliktu ar demonstrantiem, ziņo BBC.
"Viņš ir mūsu cerība, viņam uzticas abas puses," atzinis Singapūras ārlietu ministrs Džordžs Jeo.

Pagaidām gan nav skaidrs, ar ko tieši Gambari atļaus tikties, bet ASV jau pieprasīja no Mjenmas valdības iespēju ANO sūtnim tikties ar visām personām, ar kurām viņš vēlēsies runāt.

Jau ziņots, ka pirmajā sadursmju dienā Mjanmā gāja bojā pieci cilvēki, ceturtdien dzīvības zaudēja deviņi cilvēki. Starptautiskā sabiedrība ir sašutusi par Mjanmā notiekošo un gatavo soda sankcijas pret valsts militāro valdību. Pat Ķīna, kas ir Mjanmas tuva sabiedrotā, ir izteikusi "īpaši lielas bažas" par notiekošo un aicinājusi pārtraukt vardarbību. Mjanmas valdība nav uzklausījusi aicinājumus un turpina Jangonā izvietot karavīrus, kā arī ir ierobežojusi pieeju interneta un telefonu sakariem, lai nepieļautu opozicionāru sazināšanos ar ārvalstīm. Pārtraukuši iznākt visi privātie laikraksti, turklāt ceturtdien ticis nogalināts kāds Japānas fotogrāfs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!