Foto: EPA/LETA
Nigērijas pirāti Atlantijas okeānā netālu no Lagosas nolaupījuši tankkuģi, kura apkalpes locekļu vidū ir arī Latvijas valstspiederīgais, liecina Krievijas Jūrnieku arodbiedrības interneta mājaslapā trešdien ievietotais paziņojums. Latvijas valstspiederīgais jau sazinājies ar ģimeni.

Arodbiedrība vēsta, ka Nigērijas pirāti nolaupījuši tankkuģi "Cape Bird" un tā apkalpi - trīs Krievijas valstspiederīgos, kā arī Gruzijas, Ukrainas un Latvijas valstspiederīgos. Paziņojumā gan nav norādīts, cik cilvēku no katras valsts atradās uz kuģa.

Iekšlietu ministra pienākumu izpildītājs, tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs (V) sarunā ar portālu "Delfi" pastāstīja, ka uz kuģa ir tikai viens Latvijas valstspiederīgais. Viņam jau esot izdevies sazināties ar savu ģimeni Latvijā, informēja ministrs.

Neoficiāla informācija liecina, ka pirātu vēlme neesot ķīlnieku sagrābšana, bet gan tikai kuģa degvielas izsūknēšana. Pēc tam apkalpi atbrīvošot.

Latvijas Ārlietu ministrija informāciju sola sniegt tuvākajā laikā.

Vācijas kuģniecības kompānijai "Columbia Shipmanagement (Deutschland)" piederošajam tankkuģim ir Māršala salu karogs.

Krievijas Jūrnieku arodbiedrības paziņojumā teikts, ka "kuģu kompānija jau informējusi jūrnieku ģimenes par notikušo". Arodbiedrības rīcībā esoša informācija liecina, ka "sarunas par kuģa un tā apkalpes atbrīvošanu jau sākušās".

Tankkuģis nolaupīts pagājušajā sestdienā, 8.oktobrī, apmēram 130 kilometru no Nigērijas lielākās pilsētas Lagosas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!