Turcijas policija pirmdien Stambulā nopratināšanas nolūkā aizturējusi Saūda Arābijā dzimušā starptautiskā terorista Osamas bin Ladena brāli, informēja Turcijas iekšlietu ministrs Rustu Kazims Jidželens.
"Osamas bin Ladena brāli Abdullāhu bin Ladenu policija aizturēja Stambulas lidostā, kad viņš devās no Džidas uz Kipru cauri Stambulai," žurnālistiem sacīja ministrs.

Pēc Jidželena teiktā, Abdullāhs bin Ladens studē Kiprā. Tomēr ministrs nepastāstīja, kādēļ Stambulas policija viņu nopratina.

Iekšlietu ministrs arī neprecizēja, uz kuru Kipras daļu devās bin Ladena brālis, tomēr ir zināms, ka no Turcijas lidmašīnas dodas vienīgi uz Kirpas turku daļu salas ziemeļos.

ASV uzskata Osamu bin Ladenu par galveno aizdomās turēto 11.septembra terora aktos Savienotajās Valstīs.

11.septembra rītā divas teroristu nolaupītas lidmašīnas sagrāva Pasaules tirdzniecības centra debesskrāpjus Ņujorkā, bet vēl viena lidmašīna ietriecās Pentagona ēkā Vašingtonas piepilsētā Ārlingtonā. Savukārt ceturtais nolaupītais aviolaineris nogāzās Pensilvānijas štata rietumos un uzskata, ka to arī bija paredzēts izmantot terora aktos.

Uzbrukumos dzīvību zaudējuši gandrīz septiņi tūkstoši cilvēku.

Bin Ladens,domājams, uzturas Afganistānā kā tur valdošā grupējuma "Taleban" viesis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!