Jau trešais ASV aviācijas bāzes kuģis pievienosies Jūras karaspēku Piektajai flotei, kuras darbības zonā ietilpst arī Persijas jūras līcis un Irānas krasta zona, otrdien paziņoja ASV jūras karaspēka pārstāvis.
Aviācijas bāzes kuģis "Enterprise" nodrošinās flotes spēkus, lai varētu stāties pretim dažu valstu draudīgajai uzvedībai, kā arī lai atbalstītu ASV kareivjus un flotes jūrniekus Irākā un Afganistānā, paziņoja Jūras karaspēka pārstāvis.

Aviācijas bāzes kuģis uz Persijas līci tiek nosūtīts tikai dažas nedēļas pēc tam, kad ASV kara flotile rīkoja manevrus Irānas krastu tuvumā, tādējādi veicot plašu militāro spēku demonstrāciju.

Teherānas pretrunīgi vērtētā kodolprogramma ir izraisījusi saspīlējumu starpvalstu attiecībās, kā arī bažas par iespējamu militāro konfrontāciju. Tik liela un spēcīga ASV kara flote kā šobrīd Persijas līcī nav bijusi kopš 2003.gada iebrukuma Irākā.

ASV Piektās flotes darbības zonā ietilpst Persijas līcis, Omānas līcis, Arābijas jūra, Sarkanā jūra, Adenas līcis un atsevišķas Indijas okeāna daļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!