Foto: Zane Bitere/LETA

Krievijas un Baltkrievijas kravas automašīnu šoferiem cenšoties pamest Eiropas Savienību (ES) līdz sankciju termiņa beigām, uz Polijas–Baltkrievijas robežas izveidojusies liela kravas auto rinda, kas stiepjas līdz pat 80 kilometriem, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka ES ir pieņēmusi jaunas sankcijas pret Krieviju un Baltkrieviju, kas transporta jomā aizliedz šo valstu autotransporta uzņēmumiem veikt kravu autopārvadājumus uz ES, kā arī liedz Krievijas karoga kuģiem piekļūt ostām.

Kā ziņo BBC, kravas auto rinda svētdien sasniegusi 80 kilometru garumu, un daži šoferi uz robežas iestrēguši līdz pat 33 stundām.

Tāpat vēstīts, ka ierobežojumi paredz izņēmumus, ļaujot iebraukt kravas mašīnām, kas pārvadā medikamentus, pastu vai naftas produktus.

Krievija 24. februārī sāka pilna mēroga militāru uzbrukumu Ukrainai, prezidentam Vladimiram Putinam brīdinot citas valstis, ka jebkurš mēģinājums iejaukties novedīs pie "sekām, kuras jūs nekad neesat redzējuši". Starptautiskā Krimināltiesa (SKT) uzsākusi izmeklēšanu par situāciju Ukrainā. Palielinās civiliedzīvotāju upuru skaits, kā arī bēgļu plūsmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!