Foto: http://sitv.ru/arhiv/news/social/90034/

Krievijas medijos publiskots video, kurā redzams, kā notiek "patriotiskā audzināšana" Krievijas Surgutas pilsētā – bērni uz vēdera lien pa aukstiem dubļiem, saņem draudus un dubļaina ūdens šaltis sejā.

Video fiksēta daļa no Ruslana Viškurceva vadītās izdzīvošanas skolas "Berkut" marša-pārgājiena, kurš noticis 24. aprīlī Surgutas pilsētā. Par aculieciniekiem šim pasākumam kļuvuši vietējie iedzīvotāji, kuri devušies pastaigā pa parku, raksta vietne "Sitv.ru".

Gaisa temperatūra tajā dienā Surgutā bijusi aptuveni pieci grādi virs nulles, bet bērni kāda militārā formā tērpta kunga, domājams, paša Viškurceva komandēti uz vēdera līda pa dubļiem upes krastā, raksta medijs.

"Uz priekšu, viškurcevieši! Strēbt sūdus!" dzirdama komandiera balss ierakstā. Aizkadrā dzirdamas arī bērnu raudas. Tāpat nodarbības vadītājs brīdina dalībniekus pieplakt zemei, citādi "dabūsi lodi", pēc kā atskan šāviens, bet kāds no bērniem saņem sitienu pa muguru.

Tāpat redzams, kā militārajā formā ģērbtais kungs ar kāju šļaksta pasākuma dalībniekiem sejā dubļus un kādam no bērniem ar kāju piespiež galvu. Vēl cits militārā formā ģērbts vīrietis visu notiekošo fotografē.

Medijs norāda, ka Ruslans Viškurcevs, kurš vada arī "Jurgas jūras kājnieku savienību", jau iepriekš ne reizi vien nokļuvis skandālu centrā.

Pagājušajā gadā viņa vadīta 25 bērnu grupa, starp kuriem arī par astoņiem gadiem jaunāki dalībnieki, devusies laivu braucienā pa Volgu, kas gandrīz izvērsies traģēdijā. Ekspedīcija iekļuva vētrā un laivas apgāzās.

Pēc dažām stundām glābēji 10 bērnus un divus pieaugušos izglāba pie Volgas labā krasta, bet vēl 15 bērnus un piecus pieaugušos pie kreisā krasta. Visi viņi bija glābšanas vestēs. Divus bērnus ar helikopteru nācies nogādāt slimnīcā.

Vēlāk noskaidrots, ka Viškurcevs ignorējis brīdinājumus par pastiprinātu vēju un peldlīdzekļu neatbilstību konkrētās ūdenstilpnes apstākļiem. Tāpat Viškurcevs nav saskaņojis brauciena maršrutu ar ūdens inspekciju un nav bijuši noformēti dokumenti, kas atļauj bērniem piedalīties šāda veida pasākumā, turklāt par astoņiem gadiem jaunākiem bērniem tas vispār nav atļauts, skaidro medijs.

Pats Viškurcevs, komentējot dažādus gadījumus savā izdzīvošanas skolā, medijos paudis lepnumu. "Situācijas ir bijušas dažādas, bērni slīka, glābēji glāba. Es ar viņiem lepojos," viņš stāstījis telekanālam "Jurga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!