Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Lielbritānijas policija, pārbaudot bijušā Krievijas dubultaģenta Sergeja Skripaļa un viņa meitas indēšanu, uzskata, ka abi saskarsmē ar nervus paralizējošo vielu pirmo reizi nonākuši no savas mājas ārdurvīm, kur tā bijusi vislielākajā koncentrācijā, trešdien ziņo britu raidsabiedrība BBC.

Pretterorisma apkarošanas darbinieki pašlaik fokusējas tieši uz Skripaļa māju Solsberi un tās apkārtni, ziņo medijs.

Eksperti identificējuši visalielāko nervus paralizējošās vielas koncentrāciju tieši pie Skripaļu mājas ārdurvīm, teikts paziņojumā.

Kopumā apkaimē turpina strādāt 250 pretterorisma darbinieki.

Jau ziņots, ka Skripaļs un viņa meita Jūlija 4. martā Solsberi, Anglijas dienvidrietumos, tika atrasti bez samaņas uz soliņa parkā. Abi joprojām atrodas slimnīcā kritiskā stāvoklī. Lielbritānijas varasiestādes uzskata, ka Skripaļiem uzbrukts ar Krievijā izstrādāto nervus paralizējošo vielu "Novičok".

Tāpat vēstīts, ka ASV, 18 ES valstis, kā arī Kanāda un Ukraina saistībā ar uzbrukumu Skripaļam paziņoja, ka izraida Krievijas diplomātus. Tiesa, šo soli nav spērušas Maskavai draudzīgās ES valstis.

ES un ASV ir vienisprātis, ka uzbrukumu Skripaļam Lielbritānijā, visticamāk, sarīkojusi Krievijas valsts.

Lielbritānijas ārlietu ministrs Boriss Džonsons parlamentā skaidroja, ka Krievija uzbrukumu sarīkojusi, lai iebiedētu potenciālos pārbēdzējus, kā arī mobilizētu elektorātu pirms prezidenta vēlēšanām.

Tikmēr Kremlis pirmdien solīja spert atbildes soļus, ja ES valstis uz ASV izraidīs Krievijas diplomātus. "Katrā šādā gadījumā darbosies savstarpīguma princips," sacīja Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!