Foto: AFP/Scanpix

Četrpadsmit Lietuvas Bruņoto spēku militārie instruktori ceturtdien devušies uz Ukrainu, lai kopā ar sabiedrotajiem palīdzētu sagatavot Ukrainas regulārās armijas vienību karavīrus, paziņojusi Aizsardzības ministrija.

Lietuvas karavīri Ļvivas apgabala Javorivas poligona starptautiskajā miera uzturēšanas mācību centrā strādās no 1.marta. Divus mēnešus viņi nodarbosies ar Ukrainas Sauszemes spēku 25.gaisa desanta brigādes 2.bataljona karavīru sagatavošanu.

Lietuvas instruktoru grupā ir Karaļa Mindauga huzāru bataljona virsnieki un apakšvirsnieki un pa vienam karavīram no mehanizētās kājnieku brigādes "Geležinis vilkas" ("Dzelzs vilks") vadības un Lietuvas Dižkunigaiša Aļģirda mehanizētā kājnieku bataljona.

Tā būs jau ceturtā Lietuvas karavīru maiņa, kas gatavos Ukrainas karavīrus. Maiņu vadīs brigādes "Geležinis vilkas" štāba virsnieks majors Artūrs Purlis.

Lietuviešu instruktori sadarbībā ar citu NATO valstu karavīriem rīkos ukraiņu karavīriem individuālās un kolektīvās apmācības un šaušanas mācības.

Pērn divas Lietuvas instruktoru maiņas sāka gatavot Ukrainas Nacionālās gvardes karavīrus, bet no 2015.gada novembra līdz šā gada februāra vidum lietuviešu instruktoru maiņa kopā ar sabiedrotajiem gatavoja regulārās armijas vienības. Pagājušajā gadā Ukrainas karavīru gatavošanā piedalījās arī Lietuvas Bruņoto spēku paramediķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!