Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Cilvēks, kas pagājušajā nedēļā šķērsoja Dienvidkorejas robežu ar Ziemeļkoreju, savulaik bija pārbēdzis no totalitārās valsts. Taču jaunajā dzīvesvietā viņam neesot klājies viegli, atsaucoties uz amatpersonu teikto un medijiem, raksta "Al Jazeera".

Vīrietis, kurš devās atpakaļ uz Ziemeļkoreju, bijis aptuveni 30 gadus vecs, un tikai pirms gada ieradies Dienvidkorejā. Kāda amatpersona atklājusi, ka vīrietim nav bijuši pārāk labi dzīves apstākļi - viņš nav bijis turīgs un strādājis par sētnieku Seulā.

Interneta vietne "NK News" arī citēja kādas Dienvidkorejas amatpersonas teikto, kura sacījusi, ka vīrietim "bija grūta dzīve" jaunajā mājvietā. Amatpersona gan noraidīja bažas, ka vīrietis varētu būt bijis spiegs, sakot, ka viņš neesot strādājis darbavietā, kas ļautu viņam piekļūt slepena rakstura informācijai.

Šis notikums Dienvidkorejā raisījis jaunas diskusijas par to, kā pret pārbēgušajiem ziemeļkorejiešiem izturas viņu jaunajā mītnes vietā, un vai viņiem tiek sniegts tāds atbalsts, kāds nepieciešams pēc pārbēgšanas no nabadzīgās un totalitārās Ziemeļkorejas uz bagāto un demokrātisko Dienvidkoreju, atzīmē medijs.

Ziemeļkorejas amatpersonas šo incidentu nav komentējušas, un valsts kontrolētie mediji par to nav ziņojuši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!